22 серпня 2016

Опитування в мережі. Просте створення і цікава подача результатів


Опитування – зручний інструмент, який дозволяє оперативно реагувати під час занять, лекцій, заходів, планування діяльності та багато іншого. Повністю безкоштовний, привабливий інструмент для створення та організації опитувань. Заточений під активне використання мобільних пристроїв респондентами.

Poll-maker - це онлайн сервіс для створення і проведення опитувань і тестів онлайн. Створення та обробка результатів опитувань - повністю безкоштовна функція. Для створення тестів і роботи з ними потрібно скористатися платним аккаунтом.



Для початку створення опитування реєстрація не потрібна. Така можливість є, якщо користувач планує управляти створеними опитуваннями і скористатися додатковими інструментами для обробки результатів опитувань. Сервіс підтримує кирилицю.
Порядок роботи з інструментами сервісу простий та зрозумілий. Для створення опитування пропонується скористатися вікном (зліва) з декількома вкладками, а праворуч автоматично буде формуватися опитування, яке наповнюється й змінюється користувачем. Це дуже зручно для того, щоб користувач одразу міг оцінити зручність створюваного опитування. Формат опитувань орієнтований на використання респондентами мобільних пристроїв, хоча для роботи можна використовувати і браузери стаціонарних комп'ютерів.

Опитування створюється послідовно в кілька кроків (вкладок).
1.Вводимо питання, відповіді. Якщо треба, додаємо зображення. Можна змінити порядок відповідей.


2.Вибираємо тему оформлення опитування або створюємо свою. Для цього є кілька готових тем і можливість формування своєї теми: фон, вибір шрифтів та розмірів.



3. Налаштовуємо параметри роботи з опитуванням респондентів. Тут можна заборонити показувати результати, заборонити або дозволити повторне голосування, захист від накруток, множинний вибір, додавання свого варіанту відповіді. Крім базових параметрів, можна задати час проведення опитування, дати свої назви кнопок (можна кирилицею) та інші параметри.



4. Ділимося досвідом та посиланням на результати в мережі. Можна скористатися коротким посиланням на опитування, отримати код для вбудовування опитувань на сторінки сайтів або блогів. Є можливість згенерувати унікальні коди для респондентів, що дозволить повністю виключити повторні голосування.



Переваги сервісу представлені на зображенні нижче: 
• Дружній інтерфейс.
• Автопозиціювання (гео) при використанні мобільного пристрою.
• Екран оптимізований для використання з мобільними пристроями.
• Можливість поділитися результатами і опитуванням на будь-якому етапі.
• Можливість додавання коментарів до опитування.
• Повна настройка зовнішнього вигляду та інших параметрів опитування.
• Можливість додавання опитування зображень.
• Розширене представлення результатів опитування.
• Захист від повторного голосування і інші настройки захисту.


Живі графіки показують "в прямому ефірі" результати опитування в легкому для розуміння і читання форматі стовпчастої і кругової діаграми. Поздовжній графік дає наочне уявлення голосування респондентів з плином часу. Особливо цікавий варіант використання автопозиціювання респондентів. Теплова карта показує на карті Google місце знаходження респондентів за місцем розташування. Чим вище інтенсивність світіння, тим більше респондентів знаходяться в тому чи іншому місці.



Зареєстрований користувач може експортувати результати опитування в табличній формі. Це дозволить використовувати для аналізу ще і табличний процесор.

Інструкція по використанню інструментарія сервісу:

Приклад опитування

Приклад результатів опитування

Джерело: https://edugalaxy.intel.ru/index.php?automodule=blog&blogid=7264&showentry=10536 

Немає коментарів:

Дописати коментар